776-356-332kontakt@blat.net.pl
Czy warto inwestować w systemy dla gastronomii?

Czy warto inwestować w systemy dla gastronomii?

Osoby związane z gastronomią wiedzą jak ważne w funkcjonowaniu lokalu jest skoordynowanie wszystkich elementów składowych w jedną sprawnie działającą całość. Dlatego oprócz rzeczy widocznych na pierwszy rzut oka, takich jak wnętrze czy nawet apetycznie wyglądające potrawy, równie ważne są rzeczy, których nie widać, a mają decydujący wkład w funkcjonowanie restauracji.

Systemy dla gastronomii 

zaawansowane systemy dla gastronomiiBędąc właścicielem lokalu gastronomicznego, czy to małego bistro, dużej restauracji, fast food’u czy kawiarni zdajemy sobie sprawę z ilości papierologii, którą często aktualnie udaje nam się przenosić na urządzenia mobilne. Jednak nie zmniejsza to ilości pracy, którą cała ta biurokracja pochłania. Nic dziwnego, że na rynku pojawia się coraz więcej firm projektujących zaawansowane systemy dla gastronomii. Kluczowe jest połączenie kuchni z obsługą kelnerską, dla sprawnego i niedługiego obsługiwania gości, ale także szybkie i bezbłędne przeprowadzanie inwentaryzacji czy obliczanie cen różnorodnych pozycji z menu w oparciu o receptury i koszty produkcji. Zaawansowane systemy dla gastronomii to poza dobrze wyszkoloną załogą, najważniejszy filar funkcjonowania lokalu. Jest to nowoczesna alternatywa do ton segregatorów trzymanych w biurach, karteczek przekazywanych przez kelnerów kucharzom, jak również system umożliwiający kontrolę pracowników poprzez monitorowanie ich godzin rozpoczęcia i kończenia pracy. Co najważniejsze systemy takie są niezawodne.

Zaawansowane systemy dla gastronomii są zwykle dostosowywane według potrzeb lokalu i projektowane tak by zapewniać użytkownikom maksimum korzyści. Dzięki nim zostaje zwiększona efektywność pracy wszystkich pracowników jak i samego lokalu, polepszona jakość obsługi gościa oraz ułatwione raportowanie i rozliczanie placówki.

Zamknij menu